Mainos
Mainos

Jengit pahoinpitelivät miehen kahdesti, uhrille hengenvaarallinen kallovamma, lyöntejä pesäpallo- ja golfmailoin – esitutkinta valmis

Joulukuun puolivälissä Joensuussa tapahtuneen pahoinpitelyn esitutkinta on valmistunut. Poliisi tiedotti joulukuun puolivälissä, että mies oli pahoinpidelty sairaalakuntoon liivijengin kerhotiloissa.

Itä-Suomen poliisilaitoksen tekemän esitutkinnan perusteella poliisi epäilee 27-vuotiaan joensuulaismiehen joutuneen pahoinpidellyksi 7. ja 13. joulukuuta 2016.

Ensimmäisessä törkeistä pahoinpitelyistä mies oli kutsuttu Joensuussa Parrutiellä sijaitsevaan The Chosen Ones -nimisen moottoripyöräkerhon tiloihin, jossa odotti kolme kyseisen kerhon jäsentä. Rikoksesta epäillyt 42- ja 22-vuotiaat joensuulaismiehet ja 34-vuotias kiteeläismies pahoinpitelivät poliisin epäilyn mukaan miehen kerhotiloissa nyrkein ja baseball-mailoin lyömällä. Pahoinpitely liittyi ”asioiden selvittämiseen”.

Seurasi uusi pahoinpitely

Mies joutui jälleen pahoinpidellyksi alle viikko myöhemmin 13. joulukuuta. Hänet oli kutsuttu Joensuun Helatiellä sijaitsevaan halliin, jota poliisi epäilee United Brotherhood Karjala -järjestön kerhotiloiksi. Paikalla olivat kerhon jäseniksi epäillyt 24-vuotias joensuulainen sekä 39- ja 23-vuotiaat kontiolahtelaiset miehet. Selvittelyn kohteena olivat samat asiat kuin edellisenkin pahoinpitelyn yhteydessä.

Seurue siirtyi selvittelemään asioita Parrutien kerhotiloihin, jossa keskustelu kärjistyi riitelyksi ja 24-vuotiaan epäillään pahoinpidelleen miestä. Paikalla olivat myös aiemmasta pahoinpitelystä epäillyt miehet, minkä lisäksi paikalla oli Hells Angels MC Red River -kerhoon kuuluvaksi epäilty 31-vuotias joensuulaismies. Parrutiellä tapahtuneen epäillyn törkeän pahoinpitelyn seurauksena mies oli saatu myöntämään asioita, joita hän ei ollut tehnyt.

Tämän jälkeen United Brotherhood -järjestön kuuluneet ja uhri olivat siirtyneet takaisin Helatien kerhotiloihin, jossa miestä 24-vuotiaan joensuulaisen ja 39-vuotiaan kontiolahtelaisen epäillään pahoinpidelleen ja kiristäneen tätä. Pahoinpitely tapahtui epäilyn mukaan potkimalla, lyömällä nyrkein sekä käyttäen apuna golfmailaa.

24-vuotiaan ja 39-vuotiaan miehen lisäksi paikalla ollutta ja illan aikana kuljettajana toiminutta 23-vuotiasta kontiolahtelaista miestä ja 42-vuotiasta joensuulaismiestä epäillään osallisuudesta törkeään pahoinpitelyyn.

Mies ei kuulu kumpaankaan kerhoon

Miehelle aiheutui 13. päivä tapahtuneeksi epäiltyjen pahoinpitelyjen seurauksena uhrille aiheutui muun muassa hengenvaarallinen kallovamma, jonka vuoksi hän oli sairaalahoidossa. Hän ei kuulu kumpaankaan mainittuun kerhoon.

Tapahtuneita tutkitaan tällä hetkellä muun muassa kolmena törkeänä pahoinpitelynä, törkeänä kiristyksenä ja pakottamisena. Rikoksista epäiltynä on kuultu yhteensä kahdeksaa henkilöä. Heistä on ollut vangittuna seitsemän ja heistä kuusi on päässyt vapaaksi. Esitutkinta on siirtynyt syyteharkintaan. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme