Mainos
Mainos

Jengikäräjät aiheuttavat massiiviset turvatoimet - messuhalli vuokrattu viikoksi

Maanantaina Lahdessa alkavan Cannonball MC Heinolan käräjät johtavat massiivisiin järjestelyihin.

Käräjäoikeus on vuokrannut käyttöönsä viikoksi messuhallin Lahden messukeskuksesta.  Lisäksi poliisi tiedotti tänään sulkevansa kokonaisen kadun viisipäiväisen oikeudenkäynnin ajaksi.

Oikeuden puheenjohtaja, käräjätuomari Vilja Kutvonen kertoo, että näin laajat turvatoimet ovat hyvin poikkeukselliset.

– Turvatoimet johtuvat lähinnä vuokratiloihin menemisestä, sillä meillä ei ole oikeustalon turvatoimia käytössämme. Poliisi on tehnyt oman riskiarvionsa ja toimii sen mukaan, sanoo oikeuden puheenjohtaja.

Aiemmin isoja jengijuttuja on saatettu istua esimerkiksi vankiloissa, mutta nyt suuri osa vastaajista on vapaalla jalalla.

Poliisin mukaan turvallisuusjärjestelyjen vuoksi Lahti-hallin välittömässä läheisyydessä joudutaan rajoittamaan yleisön vapaata liikkumista. Näkyvin järjestely on Teivaankadun tilapäinen sulkeminen liikenteeltä Lahti-hallin ja Jalkarannantien väliseltä osuudelta ensi viikolla 8-20 väliseksi ajaksi. Katu avataan heti, kun tarve erityisjärjestelyille on poistunut.

Oikeudenkäynnissä käsitellään muun muassa jengin tiloissa pidettyä epäiltyä salakapakkaa sekä huumausainerikoksia. Vastaajia on kaikkiaan 29 henkilöä ja yksi yritys.

Kaikkiaan paikalle odotetaan noin sataa henkilöä. MTV Uutiset seuraa maanantaina alkavaa oikeudenkäyntiä.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme