Mainos
Mainos

Jengikäräjät alkoivat rauhallisesti Lahdessa - kymmenet poliisit turvaavat

Lahden messukeskuksessa alkoi tänään oikeudenkäynti MC Cannonballin Heinolan osastoa vastaan.

Oikeudenkäynti on sujunut rauhallisesti ja paikalle kutsuttuja lukuisia poliisipartioita on tarvittu lähinnä oikeudenkäynnistä myöhästyneiden jäsenten paikalle noutamiseksi.

Syytettynä on parikymmentä vuonna 2013 perustetun alaosaston entistä tai nykyistä jäsentä sekä muutamia kerhon ulkopuolisia henkilöitä. Syyttäjän mukaan kyseessä on järjestäytynyt rikollisryhmä, joka pyöritti kerhon tiloissa salakapakkaa.

Oikeudenkäyntiin liittyy myös ampuma-ase- ja huumerikossyytteitä osalle vastaajista.

Maanantaina käsitellään syytekohtaa järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta eli käytännössä sitä, onko kerho järjestäytynyt rikollisryhmä. Kaikki syytetyt kiistivät rikoksen oikeudessa.

Viikon kestävää oikeudenkäyntiä varten on vuokrattu Lahti-hallin pohjakerroksen kokoussali. Istuntoon osallistui noin viisikymmentä henkeä, syytettynä on kaikkiaan 29 henkeä.

Poliisi on muun muassa sulkenut Lahti-hallin pohjakerroksen vieressä sijaitsevan Teivaankadun oikeudenkäyntipäivien ajaksi. Operaatioon on varattu muutamia kymmeniä poliiseja Hämeen poliisilaitokselta.

Messukeskuksen muuhun toimintaan oikeudenkäynti ei vaikuta. Perjantaina keskuksessa alkavat muun muassa puutarhanhoitoon keskittyvät Pihapiiri-messut.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme