Mainos
Mainos

Jengipomon puolustus moittii Aarnio-tutkintaa: Tarina oli laadittu ennen ensimmäistäkään kuulustelua

Aarnion huume- ja virkarikosoikeudenkäynnin toiseksi vimeinen päivä Helsingin käräjäoikeudessa päättyi United Brotherhoodin entisen johtohahmon Keijo Vilhusen loppulausuntoon.

Syyttäjä vaatii Vilhuselle vähintään kymmenen vuoden vankeusrangaistusta muun muassa törkeistä huumausainerikoksista. Syyttäjä epäilee Vilhusen toimineen Aarnion rikoskumppanina tynnyrijutussa kahden tynnyrin maahantuonnin osalta.

Asianajaja Markku Fredman kuvasi syyttäjän näkemystä tarinaksi. Samoin on tehnyt aiemmin myös Aarnion puolustus.

- Hyvä tarina tekee huonosta näytöstä jossain määrin paremman. Oleellista on huomata se, että syyttäjien tarjoama kertomusmalli on vain yksi vaihtoehto, Fredman totesi tiiviin loppulausuntonsa aluksi.

Fredmanin mukaan jutun tutkinta sijoitti Vilhusen mukaan tarinaan jo ennen kuin Vilhusta oli edes kuultu asiassa. 

- Oli aivan ainutlaatuista, että ensimmäiseen kuulusteluun oli laadittu monisivuinen tarina siitä, mitä Keijo Vilhunen on tehnyt. Tarina oli tuolloin jo valmiina, ennen kuin ensimmäistäkään kuulustelua oli tehty, Fredman sanoi.

"Yhteydenpito ei todista huumekauppaa"

Fredmanin mukaan on myös ongelmallista, että syyttäjät ovat omassa loppulausunnossaan vaatineet, että puolustuksen esittämän vaihtoehtoisen tapahtumainkulun tulisi sopia koko asiassa esitettyyn näyttöön.

Fredman viittaa Vaasan hovioikeuden viime vuonna antamaan ratkaisuun, jonka mukaan syyte on hylättävä, jos vaihtoehtoista kertomusta ei voida riittävällä varmuudella sulkea pois.

- Tämä ei edellytä, että vaihtoehtoinen tapahtumainkulku olisi tullut täysin näytetyksi tai että se olisi edes todennäköisempi kuin syytteessä kuvattu tapahtumainkulku, Fredman tiivisti loppulausunnossaan.

Tämä pätee Fredmanin mukaan myös yhteydenpitoon väitetyn Pasilan miehen ja Vilhusen välillä. Vilhunen on aiemmin kertonut olleensa yhteydessä Aarnioon.

Jotta rikos, tässä tapauksessa törkeä huumausainerikos olisi syyksiluettavissa, pitää muut syyt yhteydenpidolle sulkea.

- Yhteydenpito Aarnion ja Vilhusen välillä ei todista lainkaan, että puhelimilla ohjattiin huumeiden maahantuontia.

Tiistaina kuullaan vielä kahden syytetyn loppulausunnot, sitten Aarnion huume- ja virkarikosjutun käsittely on ohi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme