Mainos
Mainos

Jengitausta kovensi Cannonballin Joensuun osaston pomon törkeää huumerikostuomiota

Itä-Suomen hovioikeus on korottanut Cannonball MC:n Joensuun osaston johtajan tuomiota törkeästä huumausainerikoksesta jengitaustan vuoksi. 

Tuomion mukaan osaston johtaja oli laittomasti pitänyt henkilöautossa lähes 100 grammaa metamfetamiinia, neljää grammaa amfetamiinia ja 490 ekstaasipilleriä laittomassa levitystarkoituksessa sekä Cannonball MC Joensuun osaston kerhotiloissa Liperissä noin kahta ja puolta grammaa amfetamiinia ja puolta grammaa marihuanaa.

Hovioikeus korotti Rauno Kalevi Kukkosen, 40, vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottoman vankeustuomion kahdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdotonta vankeutta. Korotetun törkeän huumausainerikoksen lisäksi tuomio kattoi myös rattijuopumuksen, kulkuneuvon kuljettamisen oikeudetta ja lievän ampuma-aserikoksen.

Hovioikeuden mukaan muun muassa keskusrikospoliisin jengiasiantuntija oli todistajana kertonut, että osa Cannonballin jäsenten rikollisen toiminnan tuloista kuuluu ryhmälle. Oikeuden mukaan sekä Cannonballin Joensuun osaston johtajan että jengiasuntuntijan lausunnoista käy ilmi alaosastojen hierarkkisuus ja selvä työnjako eikä asiassa ollut perusteita arvioida toisin kuin viimeaikaisissa oikeustuomioissa.

Tuomion mukaan Cannonballilla on 12 osastoa Suomessa ja yksi Virossa. Osastoilla on johtajat, jotka vastaavat oman osastonsa toiminnasta kansallisen johdon alaisuudessa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme