Mainos
Mainos

Jippii-jutun syyttäjät hakevat valituslupaa KKO:sta

Syyttäjät hakevat Jippii-jutussa valituslupaa korkeimmasta oikeudesta (KKO).

Valituslupaa ei haeta koko tuomioon. Hakemus koskee vain yhtä yhtiötä ja kuutta ihmistä. Viiden ihmisen ja yhden yhtiön osalta asia on näin loppukäsitelty. Näin siis it-asiantuntija ja kirjailija Petteri Järvisen, Elisan johtajan Panu Lehden sekä tekniikan tohtori Arto Karilan ja kahden muun ihmisen sekä Elisa Oyj:n hovioikeudesta saamat vapauttavat tuomiot jäävät voimaan.

Helsingin hovioikeus hylkäsi kaikkien vastaajien nettiyhtiö Jippiin syytteet joulukuussa. Hovioikeus oli näin samalla kannalla kuin käräjäoikeus viitisen vuotta sitten. Valtio määrättiin maksamaan vastaajille oikeudenkäyntikuluja vajaat neljä miljoonaa euroa.

Hovioikeus ehti jo kerran tuomita Jippiin johtohenkilöitä pörssirikoksista tässä jutussa. Juttu jouduttiin kuitenkin käsittelemään uudelleen hovioikeuden kokoonpanoon liittyneen esteellisyyden vuoksi.

Kaiken kaikkiaan Jippiin tekemisiä on selvitelty yli kymmenen vuotta. Tuona aikana yhtiö on ehtinyt muuttua Saunalahdeksi, joka on sulautunut Elisaan.

Valituslupahakemuksesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme