Mainos
Mainos

Joensuun ampujalle elinkautinen

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut elinkautiseen vankeuteen 34-vuotiaan vantaalaismiehen, joka murhasi miehen konepistoolisarjalla Joensuussa uudenvuodenyönä ja haavoitti lisäksi toista miestä.

Käräjäoikeuden mukaan Tero Mika Tapani Niemeläinen syyllistyi murhaan, vaikka teko ei ollut vakaasti harkittu. Murhaksi sen teki julmuus ja raakuus. Haavoittamista oikeus piti tapon yrityksenä, kun syyttäjän mielestä kyseessä oli murhan yritys.

Kuolonuhri, 42, kuului United Brotherhood -jengiin ja ampujalla on skinitaustaa. Oikeuden mukaan kyseessä ei ollut kahden järjestäytyneen rikollisjengin yhteenotto, vaan ampujan ja kuolonuhrin henkilökohtaiset riitaisuudet.

Kuolonuhri oli saapunut skinien kerhotalolle yhdessä United Brotherhoodin toisen jäsenen Timo Pekka Juhani Myllerin, 33, kanssa. Tulituksen aikana myös tämä ampui pistoolilla kohti muita ihmisiä.

Itsekin haavoittunut Myller tuomittiin muun muassa tapon yrityksestä viideksi vuodeksi vankeuteen. Tuomion koventamisperusteena oli rikollisjengin jäsenyys.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme