Mainos
Mainos

Joka neljättä syyttäjää on yritetty painostaa

Useat tuomioistuinten virkamiehet ovat Suomessa joutuneet häirinnän kohteeksi. Syyttäjistä joka neljäs ja tuomareista joka viides on kokenut esimerkiksi häiriköintiä, uhkailua, väkivaltaa tai heitä on yritetty lahjoa.

Painostus on kohdistunut joskus myös virkamiesten läheisiin.

Tiedot ilmenevät Euroopan kriminaalipolitiikan instituutin Heunin tutkimuksesta. Kysely tehtiin vuonna 2008. Siihen vastasi 255 syyttäjää ja 640 tuomaria sekä esittelijää.

Suurin osa epäasiallisesta käytöksestä oli häirintää, kuten ikäväksi koettuja puheluja, kirjeitä, sähköposteja ja tekstiviestejä. Noin joka neljännessä tapauksessa kyse oli suorista uhkauksista. Fyysinen väkivalta, lahjontayritykset ja perheisiin kohdistuneet teot olivat harvinaisia.

Vastanneet arvioivat, että neljä prosenttia häiriköistä kuului järjestäytyneeseen rikollisryhmään. Toiset neljä prosenttia olivat poliittisia aktivisteja.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme