Mainos
Mainos

Joukko huijaa vanhuksien rahat - tekeytyy sukulaiseksi

Uudenmaan poliisi on saanut tietoonsa useita huijaustapauksia, joissa vanhuksilta on viety rahaa. 

Poliisin tiedotteen mukaan tekijä on soittanut vanhukselle ja esiintynyt jonakin tämän sukulaisena. Soittaja on kertonut olevansa yllättävässä rahantarpeessa ja tarvitsevansa rahaa lainaksi.

Puhelussa soittaja kertoo jonkun kaverinsa olevan lähettyvillä ja tulevan kohta noutamaan rahoja. Pian joku onkin ovella ja pyytää pankkikorttia ja sen tunnuslukua sovitun rahasumman nostamiseksi.

Tililtä nostetaan koko nostettavissa oleva määrä. Kortilla myös tehdään ostoksia, jopa ulkomaita myöten. Asianomistajille aiheutuneet vahingot ovat olleet tuhansia euroja.

Eräässä tapauksista ajeltiin poliisin mukaan vanhuksen kanssa autolla ja hankittiin tankkauksen yhteydessä tämän pankkikortin tunnusluku. Sen jälkeen tekijät väittivät kortin menneen rikki. He tarjoutuivat korjauttamaan kortin. Tekijät palauttivat kortin uhrilleen, nostettuaan ensin tililtä useita tuhansia euroja.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme