Mainos
Mainos

Joukkomurhasyytteistä vapautetut irakilaisveljekset MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa: "Kaikki lähti riidasta vastaanottokeskuksessa"

Joukkomurhasyytteistä vapautetut irakilaiskaksoset vakuuttavat syyttömyyttään tänä iltana nähtävässä MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa.

Veljekset suostuivat Jarkko Sipilän ja Pekka Lehtisen haastatteluun sen jälkeen, kun käräjäoikeus oli hylännyt heitä vastaan nostetut syytteet ja veljekset vapautuivat puolitoista vuotta kestäneestä vankeudesta.

– Tämä oli pelkkä syyte. Olemme syyttömiä. Kaikki lähti riidasta vastaanottokeskuksessa lähellä Tamperetta. Siitä tämä sai alkunsa ja isot ongelmat alkoivat. Se oli pääsyy, veljekset kertovat ohjelmassa.

Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi viime viikolla syytteet terrorimurhista. Oikeuden mukaan näyttöä veljesten syyllisyydestä ei ollut.

Syyttäjä on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon ja valittaa siitä hovioikeuteen.

Veljekset saapuivat Suomeen turvapaikanhakijoina syksyllä 2015. Heidät vangittiin joulukuussa 2015 epäiltyinä terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista Irakissa.

Syyttäjä vaati veljeksille rangaistusta osallistumisesta Camp Speicherin joukkomurhaan Irakin Tikritissä kesäkuussa 2014. Syyttäjän mukaan jompikumpi heistä surmasi ampumalla ainakin 11 Isisin vankia. Molemmat veljekset ovat alusta asti kiistäneet osallisuutensa joukkomurhaan.

Veljekset sanovat, että vankeusaika oli raskas koettelemus.

– Vanhemmat ovat kasvattaneet meidät oikein ja olemme kulkeneet oikeaa tietä. Äitimme kunnioittaa lakia ja mekin olemme pysyneet sillä tiellä. Sitten yht’äkkiä vangitaan ja kaikki sulkeutuu ympäriltämme maailmassa.

Veljekset kertovat haastattelussa näkemyksensä myös Isiksestä sekä sen, miksi halusivat tulla Suomeen. Koko haastattelu Rikospaikka-ohjelmassa MTV3-kanavalla keskiviikkona klo 22.40. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme