Mainos
Mainos

Joukkotuhontajuttu alkaa: Bazarambaa kuullaan jo tällä viikolla

Paljon julkisuutta saanut ruandalaismiehen oikeusjuttu käynnistyy virallisesti tänään, kun jutun pääkäsittely alkaa Porvoon käräjäoikeudessa.

Suomen historiassa ainutlaatuista oikeudenkäyntiä on valmisteltu pitkään. Kymmenen päivän käsittelyn jälkeen käräjäoikeuden laamanni ja kolme tuomaria matkaavat Ruandaan kuulemaan todistajia. Myös MTV:n uutiset matkustaa oikeuden mukana Ruandan pääkaupunkiin Kigaliin.

Ensimmäisen viikon aikana Porvoossa kuullaan syytteen, vastauksen ja syyttäjän asiaesittelyn lisäksi henkilökohtaisesti vastaaja Francois Bazarambaa.

Valtionsyyttäjä Raija Toiviainen syyttää miestä tuhansien tusien surmaamisesta Ruandan kansanmurhassa vuonna 1994. Rangaistusvaatimuksena on elinkautinen vankeus.

Yli kaksi vuotta vangittuna ollut, 58-vuotias Bazaramba on kiistänyt syytteen.

Oikeudenkäynti jatkuu Porvoossa marraskuussa Afrikan kuulemisten jälkeen.

Tuolloin Porvooseen saapuu puolestaan parikymmentä sekä syyttäjän että puolustuksen nimeämää todistajaa Belgiasta, Sveitsistä, Saksasta ja eri Afrikan maista. Todistajia saapuu myös Yhdysvalloista ja Kanadasta.

Puolustuksen kutsumat 15 todistajaa ovat olleet syytteessä kuvatuissa tapahtumissa silminnäkijöinä.

Syytetty mies on käsittelyn ajan omasta tahdostaan Suomessa, johon on järjestetty videoyhteys Ruandasta.

(1.9.)

(17.7.)

(17.7.)

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot