Mainos
Mainos

Joutsenon teinimurhan motiivi yhä mysteeri – tämä rikoksesta tiedetään

Pyhäinpäivän alla järkyttäneen 16-vuotiaan tytön murhan taustat ovat edelleen auki.

Surma paljastui Lappeenrannan Joutsenossa 31. lokakuuta, kun tyttö löydettiin Rientolan nuoristotalon lähistöllä sijainneesta maakellarista kuolleena.

Sosiaalisessa mediassa käynnistyi kuhina siitä, mitä nuorelle naiselle oli tapahtunut. Poliisi joutui puuttumaan huhupuheisiin ja oikomaan muun muassa väitteitä siitä, että uhri olisi poltettu tai surmasta epäiltäisiin maahanmuuttajaa.

Poliisi sai tapahtuneesta ilmoituksen lauantai-iltapäivänä 31. lokakuuta ennen puolta kahta. Vain puolta tuntia myöhemmin poliisi tavoitti henkirikoksesta epäillyn 19-vuotiaan lappeenrantalaismiehen tämän kotoa Joutsenosta. Myöhemmin mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä tytön murhasta.

Tuttuja ystäväpiirin kautta

Poliisin mukaan mies tunsi 16-vuotiaan tytön ystäväpiirin kautta ja oli miehen oman kertomuksen mukaan saattamassa tyttöä surmailtana kotibileistä kotiin.

Toistaiseksi tuntemattomasta syystä mies oli alkanut pahoinpidellä tyttöä ilmeisesti Rientolan nuorisotalon pihalla. Epäilty kohdisti tyttöön voimakasta väkivaltaa, muun muassa hakkaamalla häntä nyrkein, sekä potkimalla ja kuristamalla. Tämän jälkeen 19-vuotias mies oli siirtänyt uhrin maakellariin ja kätkenyt sekä peitellyt tytön ruumiin.

Tutkinnanjohtajan mukaan epäilty muistaa surmaillan tapahtumat ja on kertonut niistä kuulusteluissa oma-aloitteisesti. Henkirikokselle ei kuitenkaan vielä ole löytynyt motiivia tai selitystä.

– Epäilty on kertonut tapahtumista, mutta teolle ei ole löytynyt motiivia, kertoo rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Petri Korpisammal Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta.

Myös hautarauhan rikkomista tutkitaan

Tytön kuolemaa tutkitaan murhana rikoksen raa'an tekotavan vuoksi. Epäilty kuljetti ja peitteli uhrin maakellariin, minkä vuoksi rikosnimikkeenä on myös hautarauhan rikkominen.

Epäilty on kuulustelussa myöntänyt tahallisen henkirikoksen. 19-vuotias mies on kertonut katuvansa tekoa.

Korpisammal kertoo, että akuuttivaihe on tutkinnassa ohi ja poliisi odottaa nyt muun muassa teknisen tutkinnan valmistumista.

– Tutkinnan tulokset saapuvat tipoittain, osa saapuu lähiaikoina, joihinkin menee vielä kuukausia, tutkinnanjohtaja Petri Korpisammal sanoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme