Mainos
Mainos

Juha Turunen tyytynee yhdeksän vuoden sieppaustuomioonsa

Yhdeksän vuoden vankeusrangaistuksen kidnappauksessa tekemistään rikoksista saanut turkulaisjuristi Juha Turunen ei aio näillä näkymin valittaa tuomiostaan.

- Jos ei mitään olennaista muutosta tule, niin emme aio valittaa. Nyt annettu tuomio ei vaikuta mahdottomalta, sanoo Turusen puolustaja oikeustieteen kandidaatti Jussi-Pekka Kaasalainen MTV:n uutisille.

Turunen tuomittiin tänään yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen Helsingin käräjäoikeudessa. Tuomio tuli panttivangin ottamisesta, törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, törkeästä kavalluksesta ja väärennyksestä.

Ensikertalaisena Turunen istunee vain puolet rangaistuksestaan vankilassa. Turusen puolustaja Kaasalainen kertoo, että päätöksen taustalla on myös asian saama kielteinen mediajulkisuus, jonka Turunen on kokenut raskaaksi.

Turunen oli aiemmin pyytänyt lievempää rangaistusta. Valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koivisto sen sijaan harkitsee, valittaako hän päätöksestä hovioikeuteen saadakseen Turuselle vieläkin kovemman rangaistuksen.

(5.10.2009)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme