Mainos
Mainos

Julkkispari kohtasi vähäpukeisen teinipojan pakkasessa ja puuttui karmivaan tilanteeseen: "Isä uhkasi tappaa koko perheen"

Useista tosi tv-ohjelmista tuttu Rita Niemi-Manninen kertoo lauantaina kohtaamastaan vakavasta perheväkivaltatilanteesta, johon hän joutui miehensä kanssa puuttumaan.

Lämpötila oli Porissa pyhäinpäivänä pakkasen puolella. Rita Niemi-Manninen ja hänen miehensä Aki Manninen ajoivat autolla, kun he huomasivat teini-ikäisen pojan kävelevän kadulla sukkasillaan, ilman päällysvaatteita.

Pari teki u-käännöksen ja tiedusteli pojalta, voisiko tätä jollain tavalla auttaa. Kävi ilmi, että poika oli paennut kotoaan.

– Poika sanoi, että kaikki ei ole kunnossa, sillä isä uhkasi tappaa heidät kaikki. Hän kysyi, voisimmeko auttaa, Niemi-Manninen kertoo MTV Uutisille.

Äiti ja pikkusisko vankeina kotonaan

Poika oli paennut jo noin kilometrin matkan kotoaan porilaisesta omakotitalosta. Muut perheenjäsenet, pojan äiti ja pikkusisko, eivät olleet päässeet ulos talosta, ja poika oli paitsi kylmettynyt myös hysteerinen.

He lähtivät ajamaan pojan ilmoittamaan osoitteeseen. Niemi-Manninen soitti hätänumeroon.

Kotitalolla auttajia oli vastassa perheen äiti, joka oli päässyt karkuun takaovesta. Äiti oli todella huolissaan tyttärestä, joka oli jäänyt taloon sisään tappouhkauksia latelevan isän kanssa.

Linja hätäkeskukseen oli auki, kun Aki Manninen meni soittamaan talon ovikelloa. Aggressiivisen oloinen mies avasi oven ja päästi Mannisen eteiseen selvittämään tilannetta.

Lopulta talosta pääsi ulos myös perheen tytär.

– Ne oli hyvin pitkiä minuutteja. Lopulta paikalle tuli poliisi ja otti tilanteen haltuun.

"Varjelus matkassa ja enkeli olkapäällä"

Tilanne talossa oli hyvin uhkaava, Aki Manninen kertoo. Isä ei ollut päihtynyt, mutta vaikutti aggressiiviselta ja arvaamattomalta.

Hän kertoo alkaneensa vasta jälkikäteen pohtia, mitä talon sisällä olisi voinut tapahtua. Tytär oli hänen mukaansa lukittautuneena yläkerran vessaan ja uskalsi lähteä talosta vasta, kun kuuli isän menneen takaovelle.

– Itsellä oli varjelus matkassa ja enkeli olkapäällä.

Manninen toivoo, että jokainen kokisi kansalaisvelvollisuudekseen toimia samoin vastaavassa tilanteessa.

Poliisi tutkii tapausta

Poliisi otti parin tiedot ylös ja kirjasi heidän tietonsa tapahtumista.

Lounais-Suomen poliisi vahvistaa MTV:lle tutkivansa Rita Niemi-Mannisen kuvailemaa tilannetta. Tutkinnanjohtaja Erik Salonsaari kertoo, että tutkintanimikkeinä ovat pahoinpitely ja laiton uhkaus.

– Tutkinta on vasta alussa. Tästä tapauksesta tekee poikkeuksellisen juuri sivullisten toiminta tilanteessa.

Salonsaaren mukaan poliisi kohtaa kotihälytyskeikoillaan vastaavia perheväkivaltatilanteita surullisen usein.

Rita Niemi-Manninen kertoo kirjoittaneensa tapauksesta julkisen päivityksen Facebook-sivuilleen, jottei vakavasta väkivallasta vaiettaisi.

Päivitystä on jaettu maanantai-iltapäivään mennessä 3 700 kertaa.

*Päivitys 17.28: Korjattu Aki Mannisen sukunimi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme