Mainos
Mainos

Julkkisten tappokehotus Facebookissa ei tuonut rangaistusta

BB-julkkisten tappamiseen kehottanut Facebook-sivusto ei tuonut rangaistusta 25-vuotiaalle espoolaismiehelle. Helsingin käräjäoikeus hylkäsi hiljattain syyttäjän ajaman syytteen kunnianloukkauksesta ja katsoi, ettei kyseessä ollut mikään muukaan rikos.

Miehen luoman Facebook-ryhmän nimi oli "Tappakaa BB-Antti ja Henna". Kuvana ryhmällä oli ruumis, joka makaa lappu varpaassa ruumishuoneella. Käräjäoikeuden mukaan ryhmän nimi ei halventanut asianomistajia.

Asianomistajat Antti Kurhinen ja Henna Kalinainen-Kurhinen ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä tuomioon eli sitä saatetaan vielä käsitellä hovioikeudessa. Syyttäjä tyytyi käräjäoikeuden tuomioon.

Facebookin tappopuheita on käsitelty oikeudessa ennenkin. Maahanmuuttoministeriin viitannut "Olen valmis istumaan muutaman vuoden Astrid Thorsin taposta" -ryhmä toi tekijälleen päiväsakkoja Pirkanmaan käräjäoikeudessa viime joulukuussa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme