Mainos
Mainos

Jyväskylässä levoton vuorokausi – poliisi: Illan pahoinpitelyillä ei yhteyttä mellakkaan

Jyväskylän poliisin mukaan eilisillan ja yön pahoinpitelyillä ei ole yhteyttä uusnatsien eiliseen mielenosoitukseen tai mellakkaan kaupungin keskustassa.

Illalla kaupungissa sattui poliisin mukaan kaksi pahoinpitelyä. Satamakadulla tuntematon mies löi useamman kerran kasvoihin 43-vuotiasta miestä. Mies vietiin keskussairaalaan tarkastettavaksi, pahoinpitelystä lohkesi hammas ja silmäkulma turposi. Jyväskylän satamassa sijaitsevassa ravintolassa taas 29-vuotias mies löi kasvoihin 32-vuotiasta miestä. Lyöjä vietiin poliisiasemalle pahoinpitelystä epäiltynä.

Päivällä äärioikeistolaisen Suomen Vastarintaliikkeen mielenosoitus sai väkivaltaisen käänteen, kun 30 hengen joukko hyökkäsi merkistä Sokos-tavarataloon ja pahoinpiteli kolmea ihmistä. Pahoinpitelyn kohteena oli henkilö, jota Vastarintaliikkeeseen kuuluva jäsen puukotti Jyväskylän kirjastossa tammikuussa 2013. Kirjaston tilaisuudessa esiteltiin suomalaista äärioikeistoa käsittelevää tietokirjaa. Puukottaja yritti päästä tilaisuuteen paikalle, ja kun järjestyksenvalvoja ei tätä sallinut, alkoi kahakka, jossa valvojan avuksi tullutta miestä puukotettiin.

Poliisi kertoo olleensa tietoinen, että Jyväskylässä oli tarkoitus järjestää eilen illalla äärioikeistohenkinen konsertti. Poliisilla ei ole tietoa, järjestettiinkö konsertti. Heidän tietoonsa ei kuitenkaan ole tullut järjestyshäiriöitä mahdollisesta tapahtumasta.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme