Mainos
Mainos

Kaasutuksen aikana metrovaunussa matkustanut sai oireita: "Haluan pois täältä"

MTV Uutiset sai yhteyden metrovaunussa tiistaina tapahtuneen välikohtauksen silminnäkijään.

– Metrovaunu oli tapahtumahetkellä puolitäysi, siten miten vaunu nyt normaalisti myöhäisenä arki-ltana on. Tarkastajat ilman univormuja astuivat vaunuun sisälle. Kundiporukka, joka istui vaunun päätypenkeillä, yrittivät sitten yhdellä asemalla ulos metrosta, nainen kertoo MTV Uutisille.

Hänen mukaan tilanne alkoi riistäytyä käsistä, kun vartijat estivät miesporukan ulospääsyn vaunusta. Yksi kipusi metrovaunun muovisen pleksin yli ja seuraavaksi alkoikin paini. Vartijat totesivat, että heillä on sumutetta.

Vartija joutui turvautumaan kaasuun, joka jäi leijailemaan koko vaunuun ja aiheutti sivullisillekin oireita.

– Vaunussa olleita matkustajia ei ainakaan minun kuullen pyydetty suojaamaan silmiään tai siirtymään syrjään. Yksi pysäkinväli oltiin tälläisessä ihmeellisessä tilanteessa. Kukaan ei oksentanut, mutta yskimistä kuului kyllä. Minulle itselleni nousi vesi silmiin. Lisäksi tuli olo, että haluan pois täältä vaunusta, mietin mihin tilanne menossa.

Lopulta vaunusta pyydettiin ulkopuolisia poistumaan ja kuljettaja kuulutti myöhemmin, että kysyinen vaunu suljetaan kokonaan.

HSL:n tarkastusyksikön päällikkö Janne Solala vahvisti välikohtauksen MTV Uutisille. Solalan mukaan tilanne on edennyt ilmeisesti niin nopeasti, etteivät vartijat tai tarkastajat ole ehtineet varoittaa ulkopuolisia. Solala toivoo, että vaunussa olleet ja mahdollisesti oireita saaneet olisivat yhteydessä HSL:ään.

MTV Uutisten toimittaja testasi aiemmin, miltä kyynelkaasu tuntuu. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot