Mainos
Mainos

Kahta poliisia epäillään kiinni otetun pahoinpitelystä Salossa

Pirkanmaan poliisi epäilee kahta Salon poliisin konstaapelia kolmisen viikkoa sitten tapahtuneesta pahoinpitelystä. Silminnäkijän mukaan poliisit potkivat kiinni ottamaansa miestä useita kertoja.

Silminnäkijä kertoo, että poliisit jatkoivat uhrinsa pieksemistä vielä väännettyään tämän kädet käsirautoihin.

Poliisi otti miehen verekseltään kiinni epäiltynä huoltoaseman ryöstöstä. Poliisi oli saanut aiemmin tiedon, että miehellä on hallussaan ase. Myöhemmin selvisi, että kyseessä oli muovikuula-ase.

Pahoinpitelyn tutkinta tapahtuu Pirkanmaalla, koska Varsinais-Suomen poliisi ei voi itse tutkia alueen poliiseihin kohdistuvia rikosepäilyjä. Tutkintaa johtaa poliisirikoksiin erikoistunut syyttäjä Kari Frilander Pirkanmaan syyttäjänvirastosta.

Hänen mukaansa silminnäkijöitä on yksi.

– Sitä en tiedä, millaisia vammoja asianomistaja on mahdollisesti saanut tai onko hän joutunut lääkärinhoitoon, Frilander sanoo MTV3:n uutisille.

Hän arvelee, että suurin osa asianosaisista on saatu kuulustelluiksi ensi viikon kuluessa.

Epäillyt konstaapelit ovat saaneet jatkaa virassaan toistaiseksi. Varsinais-Suomen poliisipäällikkö Tapio Huttunen tekee päätöksen mahdollisista kurinpitotoimista tutkinnan valmistuttua. Syyttäjän mukaan tutkinta valmistunee jouluun mennessä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme