Mainos
Mainos

Kaikki uhrit eivät mahdu mukaan WinCapita-oikeudenkäyntiin

WinCapita-syytteitä ja ihmisten korvausvaateita käsitellään erillisissä oikeudenkäynneissä, koska uhreja on niin paljon.

Esitutkinnan perusteella korvauksia haluaa yhteensä yli 2 200 ihmistä. Rahallisesti puhutaan yli 37 miljoonasta eurosta. Vantaan käräjäoikeuden mukaan korvausvaateita aletaan käsitellä vasta, kun rikospuoli on ratkaistu.

Jutussa kärsineiden ei tarvitse osallistua ensi vuonna alkavaan rikosoikeudenkäyntiin. Tuomioistuin itse asiassa toivoo, etteivät asianomistajat saapuisi oma-aloitteisesti istuntoon. Oikeuskäsittelyä ei ole nimittäin mahdollista järjestää salissa, johon kaikki ihmiset mahtuvat.

Käräjäoikeus on yhteydessä niihin ihmisiin, jotka ovat jo esittäneet korvausvaateensa esitutkinnan aikana. Jos joku ei ole vielä ilmoittanut vaatimuksiaan, hänen pitää ottaa yhteyttä tuomioistuimeen.

Vantaan käräjäoikeus toivoo yhteydenottoja ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen vantaa--winc.ko@oikeus.fi. Yhteyttä voi ottaa myös puhelimella maanantaista perjantaihin kello 9-15 numeroon 0503017085.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme