Mainos
Mainos

Kaisaniemen puiston ryöstösyytteet: Uhrilta haluttiin huumeita, lyötiin veitsellä

Helsingin käräjäoikeudessa syyttäjä vaatii ehdottomia vankeusrangaistuksia kolmelle miehelle tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä Kaisaniemessä.

Kahdelle heistä vaaditaan rangaistusta nuorena henkilönä tehdyistä teoista. Kolmikosta yksi oli tekoaikaan täysi-ikäinen. Häntä syytetään myös väärän henkilötiedon antamisesta, sillä hän oli kertonut nimensä ja ikänsä viranomaisille väärin. Nimen selv

Syytteen mukaan kolmikko meni marraskuun loppupuolella Kaisaniemen puistoon tarkoituksenaan viedä uhrilta huumausainetta.

Puistossa miehet syyttäjän mukaan hyökkäsivät uhrin kimppuun ja potkivat ja löivät tätä. Yksi miehistä oli lyönyt uhria veitsellä ensin takaapäin selkään. Hän oli osunut lisäksi tätä kämmeneen ja käsivarteen. Uhrilta vietiin syytteen mukaan matkapuhelin, huumeita ja tupakkaa.

Syytetyt myöntävät tapahtumat vain osittain eli lähinnä siltä osin, että suunnitelmana on ollut viedä uhrilta huumeita. Toinen alaikäisistä on esitutkinnassa myöntänyt myös lyöneensä uhria veitsellä.

Sekä uhri että epäillyt ovat turvapaikanhakijoita. Epäillyistä kaksi on alaikäisiä.

Juttua puidaan käräjäoikeudessa tänään. Kolmikko on ollut vangittuna joulukuusta lähtien.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme