Mainos
Mainos

Kaksi elinkautisvankia pääsee ehdonalaiseen

Helsingin hovioikeus on hyväksynyt kahden elinkautisvangin ehdonalaishakemukset.

Toinen miehistä tuomittiin elinkautiseen vankeuteen toukokuussa 2003 tehdystä murhasta. Tuolloin 20-vuotias mies surmasi vuonna 1973 syntyneen miehen humalassa.

Kouvolan hovioikeus piti murhatuomion voimassa toukokuussa 2004.

Mies potki uhria ja hyppi tämän päällä, minkä jälkeen hän pudotti uhrin päähän painavan kiven. Mies väitti hovioikeudessa, että kivi putosi uhrin päähän vahingossa.

Mies pääsee ehdonalaiseen kesäkuun lopussa.

Murhasi asunnottoman miehen

Toinen ehdonalaiseen pääsevä mies tuomittiin elinkautiseen vuoden 2000 marraskuussa tehdystä murhasta. Tekijä oli tuolloin 19-vuotias.

Helsingin hovioikeus vahvisti miehen murhatuomion helmikuussa 2002. Käräjäoikeus tuomitsi miehen elinkautiseen vankeuteen kesäkuussa 2001.

Mies surmasi asunnottoman miehen raa'alla tavalla Helsingin keskustassa sijaitsevien makasiinien luona.

Mies kertoi Helsingin käräjäoikeudessa, että hän oli pillastunut aamuyöstä, kun mies oli avannut auton ikkunan ja kysynyt: "Mitä juniori täällä tekee?" Mies alkoi pahoinpidellä uhriaan ja jatkoi, kunnes kaksi postinjakajaa sattui paikalle. Hän lähti karkuun, mutta poliisi nappasi hänet rautatieasemalta.

Mies pääsee ehdonalaiseen ensi vuoden heinäkuun alussa.

Teonkuvaukset otettu STT:n vanhoista jutuista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme