Mainos
Mainos

Kaksoismurhasta elinkautiseen tuomittu pääsee vapaaksi

Helsingin hovioikeus on hyväksynyt elinkautiseen vankeusrangaistukseen tuomitun miehen vapauttamishakemuksen.

Mies oli tuomittu vuonna 2003 elinkautiseen vankeuteen surmattuaan yhdessä rikoskumppaninssa kanssa kaksi entuudestaan tuntemaansa miestä Pieksämäellä. Miehet oli surmattu puukolla ja surmatyötä oli edeltänyt humalainen riita.

Ennen ratkaisuaan hovioikeus kuuli miestä suullisessa käsittelyssä ja oikeuden käytettävissä oli myös Rikosseuraamuslaitoksen, vankilan ja Psykiatrisen vankisairaalan lausunto miehestä.

Helsingin hovioikeus hyväksyi yksimielisesti miehen ehdonalaista vapauttamista koskevan hakemuksen.

Hovioikeus perusteli vapauttamispäätöstä muun muassa sillä, että mies oli ollut vankilassa jo 14,5 vuoden ajan ja vankilassaoloajan pituus puolsi hänen vapauttamistaan. Vankilassa mies oli työskennellyt ja osallistunut erilaiseen vankilan toimintaan. Vapautta puolsi myös miehen asennoitumiinen päihteettömyyteen.

Miehen vapauttamispäivä on 1. kesäkuuta 2017. Elinkautiseen vankeuteen tuomitun ehdonalaisen vapauden koeaika ja jäännösrangaistus ovat kolme vuotta.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot