Mainos
Mainos

Kaleva: Oulussa vangittu Bandidos-jengin jäseniä

Poliisi on vanginnut useita Bandidos-jengin jäseniä Oulun seudulla, uutisoi Kaleva-lehti

Oulun poliisilaitos ja keskusrikospoliisi ovat useiden kuukausien ajan selvittäneet useita rikoksia, joiden tekijöiksi epäillään Bandidos MC:n jäseniä tai järjestöä lähellä olevia henkilöitä.

Keskusrikospoliisin Oulun-yksikön päällikkö, rikosylikomisario Ari Soronen vahvistaa STT:lle, että Oulun käräjäoikeus on loka-marraskuussa vanginnut kymmenkunta Bandidos-jengin jäsentä tai jengin lähipiiriin kuuluvaa. 

Sorosen mukaan epäiltyjen uskotaan syyllistyneen vakaviin rikoksiin, muun muassa väkivalta- ja huumausainerikoksiin. Joukossa on ryöstöjä, pahoinpitelyjä ja kiristyksiä. Tutkittavana olevissa rikoksissa käytetty väkivalta on ollut paikoitellen hyvin rajua.  

Soronen kertoo, että poliisitutkimukset ovat loppusuoralla ja juttu siirtyy syyteharkintaan ensi viikolla. Sitä on määrä käsitellä käräjäoikeudessa vielä ennen joulua.  

Keskusrikospoliisi luokittelee Bandidosin yhdeksi Suomen järjestäytyneen rikollisuuden ryhmittymistä.

 Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme