Mainos
Mainos

Kaleva: Vaarallisille vangeille suunnitellaan uudenlaista rangaistusmuotoa

Vaarallisille vangeille on suunnitteilla uudenlainen rangaistusmuoto, kertoo sanomalehti Kaleva. 

Oikeusministeriössä on valmisteilla lakiesitys yhdistelmärangaistuksesta, jossa vanki suorittaa vankeusrangaistuksensa vankilassa ja tämän jälkeen hän on kotivalvonnassa.

Tämä uusi rangaistusmuoto on tarkoitettu sellaisille vangeille, joiden on todettu olevan erittäin vaarallisia toisen ihmisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle. Uuden yhdistelmärangaistuksen piiriin kuuluvat vangit ovat syyllistyneet toistuvasti törkeisiin väkivalta- tai seksuaalirikoksiin ja tuomioistuin on määrännyt, että heidän pitää suorittaa koko vankeusrangaistuksensa loppuun vankilassa. 

Tällä hetkellä vaaralliset vangit vapautetaan vankilasta pääsääntöisesti ilman minkäänlaista valvontaa, kun he ovat suorittaneet vankeusrangaistuksensa loppuun. Jatkossa heidän sopeutumistaan siviilielämään valvotaan vuoden ajan sähköisesti ja muilla tuki- sekä valvontakeinoilla. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme