Mainos
Mainos

Kaljakellunta.comin ylläpitäjät syytteeseen

Kaksi Kaljakellunta.com-nettisivun ylläpitäjää on saanut syytteen kokoontumisrikkomuksesta. Erikoisesta tapauksesta kertoo Helsingin Sanomat.

Kaljakellunta on vuosittainen Keravanjoella järjestettävä tapahtuma, joka olisi poliisin mukaan vaarallisuutensa vuoksi pitänyt jättää järjestämättä.

Syyttäjä katsoo miesten rikkoneen lakia, koska he eivät ole tehneet poliisille tapahtumailmoitusta. Viranomaisten mukaan ongelmana on muun muassa se, että turvajärjestelyistä ei voida sopia kenenkään kanssa. Toistaiseksi 13 kertaa järjestetyssä kellunnassa ei ole sattunut onnettomuuksia.

Nettisivun ylläpitäjät syyttäjä katsoo järjestäjiksi, koska kaljakellunta.com-sivuilla keskusteltiin ja sovittiin tapahtumaan osallistumisesta. Miehet puolustautuvat Helsingin Sanomissa sanomalla, että tapahtumaa ei kukaan järjestänyt, vaan ihmiset ovat löytäneet paikalle.

Kellunnasta on keskusteltu runsaasti eri yhteistöpalveluissa, kuten Facebookissa ja Irc-galleriassa. Myös tiedotusvälineet ovat kertoneet tapahtumasta.

Vantaan käräjäoikeus pohtii asiaa ensi kuussa.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme