Mainos
Mainos

Kameravalvonta lisäsi selvästi liikennesakkojen määrää Länsi-Suomessa

Automaattinen kameravalvonta on lisännyt liikennesakkojen määrää roimasti Länsi-Suomessa.

Länsi-Suomen läänissä liikennerikkomukset ovat edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna lisääntyneet 34 prosenttia.Yhteensä syyskuun loppuun mennessä on tilastoitu runsaat 80 000 liikennerikkomusta, kun vastaava luku vuotta aiemmin oli 60 000.

Länsi-Suomen läänin poliisijohdon mukaan läänin kaksi liikenneturvallisuuskeskusta käsittelevät automaattivalvonnan tuottamaa materiaalia aiempaa tehokkaammin, koska toimisto-ohjelmia on uudistettu ja henkilöstömäärää on lisätty liikenneturvallisuuskeskuksiin. Myös ehdollisten rikesakkojen määrä on kasvanut huomattavasti. Liikennerikkomukset ja liikennerikokset ovat tyypillisiä valvontarikoksia, joihin vaikuttaa poliisin valvonnan määrä ja kohdentaminen.

Länsi-Suomen läänissä on automaattisen valvonnan pisteitä yhteensä 280 kappaletta noin 1000 tiekilometrin matkalla. Tämän lisäksi läänin alueella on käytössä neljä automaattisen liikennevalvonnan autoa. Tämän lisäksi poliisi valvoo liikennettä teiden varsilla päivittäin.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme