Mainos
Mainos

Kansainvälisen rikollisjärjestön johtohahmo kiinni Helsingissä – 16 ihmiskauppavyyhdin uhria pelastui

Helsingin poliisi ja Espanjan poliisi ovat yhteistyössä ottaneet kiinni kansainvälisen ihmiskauppaorganisaation johtohahmon Helsingissä.

MTV Uutisten tietojen mukaan kiinniotto tehtiin Helsingin Punavuoressa kesäkuun loppupuolella. Espanjan poliisi oli mukana kiinniotossa.

Rikollisorganisaation keskeiseksi toimijaksi epäilty on noin 30-vuotias nigerialainen nainen. Hänet on Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä jo luovutettu Espanjan viranomaisille.

Yhteensä 25 pidätetty

Poliisin epäilyjen mukaan nainen on Helsingistä käsin ollut mukana johtamassa rikollisorganisaatiota, jonka epäillään pyörittäneen laajaa ihmiskauppaa ja prostituutiota Espanjassa ja Keski-Euroopassa.

Seksuaalisen hyväksikäytön uhreja on painostettu prostituoiduiksi myymään seksipalveluita kaduilla ja muualla. Uhrit ovat olleet nuoria, lähinnä nigerialaisia naisia.

Ison poliisioperaation tutkinnassa on pidätetty kaikkiaan 25 henkilöä, heistä suurin osa Espanjassa. Operaatiota ovat olleet koordinoimassa Europol ja Eurojust, jossa Suomella on oma yhdyshenkilö. Myös Suomen keskusrikospoliisi on ollut mukana tietojenvaihdossa.

16 uhria pelastettu

Operaation ansiosta on onnistuttu pelastamaan 16 organisaation uhrina ollutta naista.

– Tämä oli isku kansainvälisen ihmiskaupan rikollisorganisaatioon ja esimerkki poliisin onnistuneesta kansainvälisestä yhteistyötä, sanoo rikostarkastaja Petri Rainiala Helsingin poliisista.

Espanjan poliisi on tiedottanut laajasta tutkinnasta.

Rikollisorganisaation verkosto toimi eri puolilla Espanjaa, kuten Benidormissa, Malagassa, Madridissa ja Barcelonassa.

Tutkinta alkoi, kun Madridin turvapaikka- ja pakolaisviraston edustajat epäilivät kahden nuoren nigerialaisen naisen joutuneen ihmiskaupan ja seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi.

Tutkinnassa epäiltyjä seurattiin kuukausia.

Uhreiksi joutuneita naisia oli salakuljetettu Pohjois-Afrikan kautta Italiaan. Naiset olivat jääneet laittomasta maahantulosta velkaa ja tämän vuoksi organisaatio pystyi pitämään heitä vallassaan.​​​​​​​

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme