Mainos
Mainos

Kansanedustaja Hakkarainen ei aio valittaa sakkotuomiostaan

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) ei aio valittaa sakkotuomiostaan, joka tuli kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. 

– Maksan sakkoni ja siirryn elämässä eteenpäin, en halua jatkaa oikeuskäsittelyä, Hakkarainen sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän tiedotteessa. 

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä käsittelee Hakkaraisen tapauksen helmikuun alussa, kun eduskunta palaa istuntotauoltaan.  

– Ryhmän jäsenen oikeustuomio on totta kai vakava asia, joka täytyy ryhmässä käsitellä, kommentoi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho tiedotteessa. Edustajien kurinpitoseuraamuksista päättää ryhmäkokous, Terho sanoo. Hän sanoo, ettei siksi voi tässä vaiheessa ennakoida, mitä seuraamuksia Hakkaraiselle mahdollisesti ryhmältä tulee. 

– Tiedotamme asiasta helmikuun 2. päivä, kun ensimmäinen ryhmäkokous istuntotauon jälkeen on pidetty.  

Keski-Suomen käräjäoikeus määräsi Hakkaraisen maksettavaksi päiväsakkoja yhteensä 1160 euroa. Lisäksi oikeus määräsi kyseessä olleen Facebook-päivityksen hävitettäväksi. 

Oikeus: Tietämättömyys ei poista lainvastaisuutta 

Oikeutta käytiin Hakkaraisen heinäkuisesta Facebook-kirjoituksesta. Siinä hän lausui muun muassa, että "kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja". 

Hakkarainen kiisti syytteen ja vetosi tietämättömyyteensä. Oikeudenkäynnissä Hakkaraisen avustaja sanoi, ettei Hakkarainen tiennyt, että kyseistä lainkohtaa on edes olemassa. 

Keski-Suomen käräjäoikeus katsoi, että muun muassa perussuomalaisten Jussi Halla-ahon aikaisemmin saaman tuomion takia Hakkaraisen oli täytynyt tietää, että hänen tekonsa oli rangaistava. Halla-aholla on vuodelta 2012 korkeimman oikeuden tuomio uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. 

Lisäksi oikeus korosti tuomiossaan että tietämättömyys lainsisällöstä ei ylipäänsä ole peruste, joka poistaisi teon lainvastaisuuden. Oikeuden mukaan tekoa arvioitaessa on myös otettava huomioon, että kyseessä on kansanedustaja eli lainsäädäntöelimen jäsen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme