Mainos
Mainos

Kansanmurhaepäilty: Porvoolaispastori on syytön

Yhdysvalloissa asuvan ruandalaismiehen mukaan Suomessa vangittuna oleva ruandalaispastori on syytön, kirjoittaa kansasilainen The Wichita Eagle. Borgåbladet kirjoittaa, että väite käy ilmi myös keskusrikospoliisin esitutkintamateriaalista.

Yhdysvalloissa asuvaa 82-vuotiasta miestä epäillään Porvoossa asuvan ruandalaispastorin tavoin osallisuudesta Ruandan vuoden 1994 joukkotuhontaan. Kansasin pääkaupungissa Topekassa 12 vuotta asunut mies kiistää syyllisyytensä.

Kun 82-vuotias mies haki Yhdysvaltain kansalaisuutta vuonna 1997, hän ilmoitti olleensa kansamurhan aikaan sairas ja asuneensa naapurimaassa Burundissa.

Suomen poliisin Ruandassa tekemien tutkimusten mukaan Yhdysvalloissa asuva mies on murhannut polttamalla naisia Bioambo-nimisessä kylässä kansanmurhan aikaan. Poliisin mukaan hän on ollut myös Nyakizussa, jossa Porvoossa asuvan ruandalaispastorin epäillään osallistuneen verilöylyyn.

Keskusrikospoliisin ruandalaispastoria koskeva tutkinta johtaa siis ainutlaatuiseen kansanmurhaoikeudenkäyntiin myös Yhdysvalloissa. Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan amerikanruandalaista vastaan käytävä oikeudenkäynti on liittovaltion ensimmäinen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme