Mainos
Mainos

Käräjäoikeus hylkäsi tapposyytteen – hovioikeus tuomitsi miehen nuoren naisen taposta

Helsingin hovioikeus on tuominnut vuonna 1964 syntyneen Ari Pekka Höltän taposta ja törkeästä huumausainerikoksesta 10 vuoden ja 5 kuukauden vankeuteen.

Vantaan käräjäoikeus oli aiemmin hylännyt syytteen taposta, mutta tuominnut Höltän 1,5 vuoden vankeuteen pahoinpitelystä ja törkeästä huumausainerikoksesta.

Hovioikeuden mukaan teko oli saanut alkunsa siitä, kun nainen oli miehen nukkuessa varastanut tältä huumeita. Mies oli jo aiemmin samana päivänä menettänyt suuren määrän huumausaineita. Teosta harmistuneena mies oli kuristanut naista käsin ja uhrin kaulassa olleella kengännauhalla niin, että uhri oli kuollut. Teko tapahtui omakotitalossa Vantaan Ilolassa heinäkuussa 2014. Talossa asui useita henkilöitä. 

Uhrin kuoltua mies oli siirtänyt ruumiin pois omasta huoneestaan toisen talon asukkaan huoneeseen ja poistunut paikalta. Talolla oleskelleet muut henkilöt olivat luulleet uhrin nukkuvan ja havainneet tämän kuolleeksi vasta tuntien kuluttua.

Käräjäoikeus oli aiemmin hylännyt syytteen taposta, koska se ei ollut voinut varmistua siitä, että nimenomaan Hölttä oli surmannut uhrin eikä joku muu talolla oleskelleista lukuisista muista henkilöistä.

Hovioikeudessa syyyttäjä nimesi kuultavaksi lähes kaikki tekohetkellä talolla oleskelleet, joista osaa ei oltu kuultu käräjäoikeudessa. Heidän kertomustensa perusteella käräjäoikeus pysty riittävän luotettavasti selvittämään tapahtumat talolla. Hovioikeuden mukaan asiassa ei jännyt epäilyä siitä, että joku muu kuin Hölttä olisi surmannut uhrin.  

Hovioikeus piti, toisin kuin käräjäoikeus, useiden grammojen amfetamiinivarkautta riittävänä motiivina pikaistuksissa tehdylle tapolle. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme