Mainos
Mainos

Karanneella vangilla rankka väkivaltatausta

Torstaiaamuna Keravan vankilasta karannut vanki jatkaa pakoaan.

Parikymppinen miesvanki oli aamuyhdeksän aikaan vankilan ulkoryhmässä töissä, vankilan portin tuntumassa. Vanki pääsi pakoon muusta syystä avatusta portista. Vartija pinkaisi pakenevan vangin perään.

Vartija oli jo saavuttamassa vangin, mutta tämä ehti hypätä lähellä odottavaan autoon, joka kiihdytti pois.

Vankilanjohtaja Timo Koivuniemen mukaan mies istuu noin parin vuoden tuomiota.

– Hänellä on tilillään muun muassa törkeitä pahoinpitelyitä, virkamiehen väkivaltaista vastustamista, rattijuopumuksia. Valitettavasti yleensä näillä nuorilla on aikamoinen määrä rikkomuksia, jotka ovat kertyneet lyhyessä ajassa.

Pari kuukautta sitten sama vanki oli saatettuna eräässä tilaisuudessa vankilan ulkopuolella, kun hän karkasi saattajiltaan.

– Tovin aikaa hän oli sillä reissulla, Koivuniemi sanoo.

Vanki on etsintäkuulutettu, mutta toistaiseksi hän jatkaa pakoaan. Poliisin arvion mukaan vanki ei ole yleisesti vaarallinen. 

Keravan vankila on vuodesta 1891 alkaen toiminut suljettu laitos. Sinne sijoitetaan pääasiassa nuoria, ulkomaalaisia ja lyhyitä tuomioita suorittavia vankeja.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme