Mainos
Mainos

Karjalainen: Valtaosa verovilppivinkeistä tulee kansalaisilta

Suomalaiset antavat eri viranomaisille päivittäin yli kymmenen vihjettä verovilpistä, kirjoittaa sanomalehti Karjalainen.

Lehden mukaan vinkeistä jopa kolme neljästä on yksityishenkilöiden tekemiä, ja vihjeiden määrä on kasvanut kymmenessä vuodessa noin kolmanneksen.

Vihjeistä verontarkastukseen johtaa noin 10–20 prosenttia.

Harmaan talouden selvitysyksikön johtaja Janne Marttinen sanoo, että kansalaisilta tulee vuosittain yli 4 000 verovilppivihjettä.

– Luku voi olla jopa 7 000, sillä tarkkaa määrää on mahdoton sanoa, koska vihjeitä ei vielä tilastoida kaikissa viranomaisissa.

Eniten vihjeitä saavat poliisi, tulli ja verohallinto. Yleisin veronkiertotapa on tulojen kirjaamatta jättäminen eli ohimyynti.

Karjalaisen mukaan vuonna 2008 Suomen harmaan talouden laajuuden arvioitiin olevan 10–14 miljardia euroa, mikä on 5,5–7,5 prosenttia bkt:sta.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot