Mainos
Mainos

Kartta: Pellehavaintoja yli 20 paikkakunnalla – uhkailua ja aseita vain osassa tapauksista

Pelottelijapelleistä on erilaisia havaintoja jo yli 20 paikkakunnalta. Varmimmat tapaukset ovat Tuusulasta ja Helsingistä. Tuusulassa pellet jahtasivat lapsia ja olivat varustautuneet asein.

Oheisen kartan merkkejä painamalla saat lisätietoa tapauksesta. 

Lisäksi Espoossa poliisi  on ottanut kiinni kaksi 15-vuotiasta pelleasuun pukeutunutta ja sakottanut näitä.

Näiden lisäksi tapauksia on muun muassa Kotkassa, Porissa, Oulussa, Savonlinnassa ja Riihimäellä.

Havainnot koskevat yleisesti pelleasuisia henkilöitä. Kaikki näistä eivät siis välttämättä ole tehneet rikosta, esimerkiksi pelottelemalla tai uhkailemalla ihmisiä.

Poliisihallituksesta kerrotaan MTV Uutisille, että ihmiset poliisin ohjeistuksen mukaisesti ovat ilmoittaneet havaituista pelleistä matalalla kynnyksellä.

Pellejen toiminta uhkaavat jossain määrin poliisin normaalia toimintaa, erityisesti vakavampien tapausten osalta.

– Jos joku pelle juoksentelee astalon kanssa ihmisten perässä, se sitoo useamman yksikön resurssit muusta toiminnasta, Poliisihallituksesta kerrotaan. Tämä on aina pois poliisin muista tehtävistä.

Pelotelleet pellet ovat villinneet sosiaalisen median. Pellehavaintoja koskevia ryhmiä on syntynyt useita Facebook-ryhmiä, joista tunnetuista pellehavainnoista pyydetään tietoa. Suurimpaan ryhmään kuuluu jutun kirjoitusaikaan yli 12 000 henkilöä.


Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot