Mainos
Mainos

Karut kuvat kaltoinkohtelusta: Nero-koira kävi tarpeillaan kylpyhuoneessa, silmät muurautuivat umpeen

Eläinlääkäri joutui lopettamaan useista vakavista tulehduksista kärsineen Nero-koiran.

Eläinlääkärille tuotaessa 13-vuotias petit basset griffon Nero oli niin tuskainen, että se sävähti kosketusta. Huonosta hoidosta johtuen koiran silmät olivat muurautuneet umpeen ja korvissa oli runsaasti märkivää eritettä.

Koiran omistanut mies ja samassa taloudessa asunut tytär eivät olleet huolehtineet koiran asianmukaisesta hoidosta, sillä sitä ei oltu viety eläinlääkäriin sen sairastuttua.

Poliisin esitutkintamateriaalista löytyvät valokuvat kertovat koiran huonosta kohtelusta. Tarpeillaan koira kävi asunnon kylpyhuoneessa. Saunassa ja kylpyhuoneessa näkyy runsaasti ulostetahroja.

Koiran huono kohtelu johti siihen, että koiran omistanut mies ja tämän tytär saivat syytteen eläinsuojelurikoksesta. Oikeudessa mies kertoi monien sattumusten vuoksi menettäneensä elämänhallintansa. Hänen mukaansa vanhan koiran lopettamisesta oli ollut puhetta, mutta se oli jäänyt syystä tai toisesta tekemättä.

Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että koiralla oli erittäin voimakas pitkäaikainen ulkokorvien tulehdus, sisä- ja välikorvien tulehdukset, voimakas hampaiden kiinnityskudosten tulehdus. Lisäksi koiralla oli erittäin voimakas pitkäaikainen silmien sidekalvojen tulehdus, ja sen silmät ovat muurautuneet umpeen tulehduseritteiden vuoksi.

Oikeuden mukaan koiran huono kohtelu oli kestänyt ainakin viime vuoden kesäkuusta lokakuun loppuun. Eläinlääkäri joutui lopettamaan koiran viime vuoden lopulla.

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi maaliskuussa 57-vuotiaan miehen eläinsuojelurikoksesta 60 päiväsakkoon sekä eläinpitokieltoon, joka päättyy maaliskuun lopussa 2019. Miehen 20-vuotias tytär sai puolesta 30 päiväsakkoa ja eläinpitokiellon, joka päättyy maaliskuussa 2018.

Helsingin hovioikeus ei myöntänyt kesäkuussa syyttäjälle jatkokäsittelylupaa. Syyttäjä oli vaatinut, että isän ja tyttären eläimet tuomitaan valtiolle menetetyiksi.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Länsiväylä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme