Mainos
Mainos

Käsittämätöntä ilkivaltaa – 50 valopylväästä katkaistiin johdot, kunnalle tuhansien eurojen lasku

Kangasalalainen Jouko Oksjoki oli sunnuntaina lenkillä Kangasalan Kirkkoharjun liikuntareitillä, kun hän huomasi katkotut kaapelit.

– Kaveri sanoi minulle, että oletko huomannut, että noita valopylväitä on pahoinpidelty. Valopylväiden kaapelit oli järjestään leikattu poikki. Arviolta kaapelit oli katkaistu 50:stä pylväästä, Oksjoki kertoo MTV Uutisille.

Oksjoki kirjoitti asiasta myös Kangasala-ryhmään Facebookissa.

– Kyötikkälän pururadalla mieletöntä ilkivaltaa kymmenille juuri uusituille valaisinkaapeleille. Havainto tältä aamulta, Oksjoki kirjoitti sunnuntaina.

Oksjoki kertoo, että osa valaispylväistä on uusittu tänä vuonna.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Aamulehden haastatteleman kunnan sähköinsinööri Jussi Tikkasen mukaan kaapelit on katkottu 48 pylväästä alueella Kyötikkälä-Mäntyveräjä. Tikkasen mukaan pylväiden korjaaminen maksaa noin 4 800 euroa.

– Hinta on noin 100 euroa per valaisin. Yhden johdon korjaaminen tarkoittaa käytännössä koko johdon vaihtamista alhaalta valaisimeen asti. Siinä menee oma aikansa, kun johdon näpertelee pylvääseen, Tikkanen kertoo Aamulehdelle.

Asiasta on tehty rikosilmoitus poliisille.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme