Mainos
Mainos

Katujengin tekemä pahoinpitely käräjillä: Riita alkoi oluttölkistä

Syyttäjä vaatii rangaistusta viidelle nuorena henkilönä tehdystä ryöstöstä niin sanotussa Helsingin katujengi-jutussa.

Jutun käsittely alkoi tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Istunnon oli tarkoitus alkaa kello 9, mutta istunto pääsi alkamaan vasta noin 40 minuuttia myöhemmin, koska yksi syytetyistä ei saapunut ajoissa paikalle.

Syyttäjän mukaan viisi nuorta poikaa olivat pahoinpidelleet ja anastaneet omaisuutta eräältä pojalta. Pojalta oli potkaistu jalat alta, häntä oli kuristettu ja maassa ollessa lyöty päähän. Syytetyt olivat tekohetkellä 15-17-vuotiaita. Epäilty rikos tapahtui Helsingin Alppipuistossa syyskuun alussa.  

Yksi syytetyistä pojista myönsi teon otsikoinniltaan tarkoittaen sitä, että hän myönsi vaatineensa pojalta omaisuutta sekä tönäisseensä häntä. Muut syytetyt kiistivät syytteen. Yksi syytetyistä kuitenkin myönsi läpsäyttäneensä poikaa, mutta tehneensä sen herätelläkseen häntä, jotta tämä olisi juossut tilanteesta pois. Omien sanojensa mukaan hän ei uskaltanut muuten puuttua tilanteeseen.

Pahoinpidelty poika kertoi oikeudessa, että tilanne puistossa oli alkanut siitä, että hänen luokseen oli tullut useampia henkilöitä, joista yksi oli kysynyt juomaa. Pojan mukaan hän oli antanut juoman kyselijälle lähes tyhjän oluttölkin, josta koko tilanne oli alkanut. 

Kaikkiaan katujengivyyhdessä on syytettyjä 12. Heitä syytetään 13 eri rikoksesta. Lähinnä rikokset ovat nuorena henkilönä tehtyjä pahoinpitelyjä ja ryöstöjä. Asianomistaja on noin 30.  

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme