Mainos
Mainos

Kaupan syytetään väärentäneen parasta ennen -päiväyksiä ja myyneen vuosia vanhoja tuotteita – 3800 kiloa ruokaa määrättiin tuhottavaksi

Kahta aasialaisia elintarvikkeita myyvän yrityksen edustajaa syytetään terveysrikoksesta Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Yrityksen toimitusjohtaja ja työntekijä ovat syyttäjän mukaan pitäneet hallussaan, varastoineet ja pitäneet myynnissä useita tuote-eriä eläinperäisiä elintarvikkeita, joiden alkuperäistä parasta ennen -päiväystä oli muutettu useita vuosia eteenpäin ja elintarvikkeita, joista päivämäärä oli mennyt umpeen useita vuosia sitten. Osassa tuotteista ei ollut pakkausmerkintöjä lainkaan.

Puutteet selvisivät Tampereen kaupungin ympäristöterveysyksikön tehtyä tarkastuksen yrityksen myymälään, myymäläautoon sekä varastoon. Tarkastuksessa tehtyjen havaintojen johdosta hävitetiin valvontaviranomaisten määräyksestä yhteensä 3822 kiloa elintarvikkeita.

Syyttäjä katsoo teon olleen omiaan aiheuttamaan vaaraa toisten hengelle ja terveydelle.

Syytetyistä toinen myöntää muuttaneensa myynnissä olleiden tuotteiden päivämääriä, ja toinen myöntää olleensa toiminnasta tietoinen.

Syyttäjä vaatii kumpaakin miehistä tuomittavaksi 70 päiväsakon rangaistukseen. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot