Mainos
Mainos

Kemin epäillyn kaksoismurhan syynä mustasukkaisuus – esitti tappouhkauksia vaimolle ja miesystävälle

Kemi-Tornion käräjäoikeus määräsi tänään Kemin kaksoismurhasta syytetyn miehen mielentilatutkimukseen.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta vaimonsa ja tämän miesystävän murhasta Kemin Ajoksessa loppiaisena.

Syyttäjän mukaan surmatyöt on tehty vakaasti harkiten ja erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Käräjäoikeus totesi välituomiossaan miehen menetelleen syytteessä kuvatulla tavalla, mutta ei ottanut kantaa rikosnimikkeeseen.

Mies pyysi itse mielentilatutkimusta. Hän oli ollut jo tapahtumien jälkeen hoidettavana Turun vankimielisairaalassa.

Syynä mustasukkaisuus 

Mies oli oikeuden mukaan ollut ennen tekoaan erittäin mustasukkainen vaimostaan. Itsenäisyyspäivän jälkeen heille oli tullut asumusero ja mustasukkaisuus oli pahentunut entisestään. Mies oli alkanut piinata vaimoaan ja esitti tälle ja tämän uudelle miesystävälle tappouhkauksia.

Käräjäoikeuden mukaan mies oli selvittänyt vaimon uuden miesystävän osoitteen ja mennyt tämän kotiin puukolla varustautuneena. Perillä hän oli oikeuden mukaan rikkonut ovessa olleen lasin puukolla ja tunkeutunut sisälle puukon kanssa.

Sisällä mies hyökkäsi oikeuden mukaan vaimon kimppuun puukon kanssa, jolloin miesystävä ampui tunkeutujaa pienoiskiväärillä rintaan. Tämän jälkeen mies surmasi oikeuden mukaan ensin häntä ampuneen miesystävän puukoniskuilla, jonka jälkeen mies kävi vaimonsa kimppuun ja surmasi tämän.

Vetosi hätävarjeluun 

Syyttäjän mukaan mies poistui surmatöiden jälkeen autolla paikalta, vei koiransa hoitoon ja ajoi Kemin poliisilaitokselle. Siellä hän ilmoitti, että häntä oli ammuttu.

Hänellä oli syyttäjän mukaan edelleen puukko mukanaan hänen mennessään poliisilaitokselle.

Mies vetosi hätävarjeluun, mutta oikeuden mukaan kyseessä ei ollut hätävarjelutilanne, sillä mies oli itse tunkeutunut asuntoon väkivalloin.

Käräjäoikeus ratkaisee mielentilatutkimuksen jälkeen annettavassa tuomiossaan, mihin rikoksiin mies on surmatyöt tehdessään syyllistynyt.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme