Mainos
Mainos

Keravalaiset järkyttyivät 16-vuotiaan tytön murhasta – "Miksi pieni, viaton ihminen piti tappaa?"

Kymmenet hautakynttilät palavat kävelykadulla sijaitsevan kerrostalon edustalla Keravan keskustassa. Vain muutama päivä aiemmin, varhain itsenäisyyspäivän aamuna, 16-vuotias tyttö löydettiin kuolleena talon lähistöltä.

Vaikka on varhainen lauantaiaamu, riittää kävelykadulla kulkijoita. Useimmat ihmiset hiljentävät tahtiaan tai pysähtyvät kynttilämeren nähdessään.

– Kyllä tämä kauhistuttaa. Miksi niin pieni ja viaton ihminen piti tappaa? paikalle pysähtynyt mies miettii.

Kymmenien kynttilöiden lisäksi paikalle on tuotu kukkia, kortteja, karkkia ja muistoesineitä.

– Xx (uhrin nimi), pikkusisko, me rakastamme sinua. R.I.P. 2001-2017, yhdessä kirjoituksessa mainitaan.

"Sanattomaksi vetää"

Aamukävelyllä oleva pariskunta kertoo, että henkirikos on puhuttanut Keravalla laajalti erityisesti nuorison, mutta myös vanhemman väen keskuudessa.

– Järkyttävää, kyllä tämä sanattomaksi vetää. Mitä sen (epäillyn tekijän) päässä oikein liikkuu? nainen sanoo.

– Kävimme tässä myös perjantai-iltana, ja silloin paikalla oli paljon nuoria. Osa lohdutti toisiaan halailemalla.

Kaksi keski-ikäistä miestä ovat menossa asioilleen kauppaan, mutta pysähtyvät kuitenkin hetkeksi kynttilät nähdessään.

– Kyllä tällaista ei saa Suomessa tapahtua. Minulla on itselläkin lapsia ja lapsenlapsia, ja kyllä tämä erityisen pahalta tuntuu, toinen miehistä toteaa.

Kolmekymppinen mies vangittu murhasta epäiltynä

16-vuotiaan tytön henkirikoksesta epäillään vuonna 1986 syntynyttä miestä. Hänet vangittiin perjantaina Vantaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin murhasta epäiltynä.

Rikosnimike koventui taposta murhaksi teon raakuuden ja julmuuden vuoksi. Poliisi ei kuitenkaan tässä vaiheessa tarkenna, mitkä seikat tekevät teosta kuvaillulla tavalla raa'an tai julman.

– Hän on kertonut miten on toiminut tilanteessa, sillä perusteella nimike vaihtui murhaksi. Hän on kertonut, mitä on tehnyt, tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hyvärinen kertoi MTV Uutisille perjantaina. 

Aikaisempia tuomioita seksuaalirikoksista

Mies on aikaisemmin tuomittu muun muassa seksuaalirikoksista. Hän on ollut syytteessä muun muassa huumausainerikoksista, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, rattijuopumuksista, seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pakottamisesta sukupuoliyhteyteen.

Hyvärinen vahvisti perjantaina, että epäillyllä on aiempaa rikoshistoriaa päihteiden käyttöön liittyvien rikosten sekä seksuaalirikosten osalta. Hän ei sulkenut pois sitä, että nyt tutkinnassa olevassa murhassa olisi näihin rikostyyppeihin liittyviä tekijöitä.

Poliisilla on käsitys, jonka mukaan epäilty on viettänyt aikaa Keravan keskustassa, ja sitä kautta tutustunut alueella pyörivään nuorisoporukkaan.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme