Mainos
Mainos

Keravan murhasta epäillyllä pitkä rikoshistoria: Käytti seksuaalisesti hyväkseen lapsia – riiteli myös omiensa huoltajuudesta oikeudessa

Keravalla viime viikolla löydetyn teinitytön murhasta epäilty 31-vuotias mies on aiemmin tuomittu useista seksuaalirikoksista.

Syksyllä 2012 mies tuomittiin Etelä-Savon käräjäoikeudessa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, pakottamisesta sukupuoliyhteyteen, huumausainerikoksesta, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Miehen tuomio oli vuosi ja kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta. Lisäksi hänet tuomittiin 70 tunnin yhdyskuntapalveluun.

Tuomion aikaan mies oli 26-vuotias ja asui Nurmijärvellä.

Uhrit olivat nuoria tyttöjä

Rikosten uhreiksi joutui kaksi tyttöä. Toinen oli tekoaikaan 16-vuotias, toinen puolestaan tekojen alkaessa 14-vuotias ja niiden päättyessä 15-vuotias. 

Oikeuden julkisen selosteen mukaan lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö tapahtui lokakuun 2009 ja uudenvuoden 2010 välisenä aikana.

Miehellä oli tytön kanssa seurustelusuhde ja teko piti sisällään lukuisia sukupuoliyhteyksiä ja muita seksuaalisia tekoja. Pakottaminen seksuaaliseen tekoon tapahtui lokakuussa 2009. Se sisälsi sukupuoliyhteyteen pakottamisen väkivaltaa käyttämällä.

Seksuaalinen hyväksikäyttö taas tapahtui tammikuussa 2011. Mies oli sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa ja käytti hyväkseen tytön humalasta johtuvaa huonovointisuutta ja avutonta tilaa.

Mies määrättiin maksamaan nuoremmalle uhrilleen kärsimyskorvauksia 13 000 euroa ja vanhemmalle 4000 euroa.

Kaahasi autolla humalassa

Seksuaalirikosten lisäksi mies on tuomittu rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja ajoneuvoverorikkomuksesta.

Rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta mies tuomittiin 60 päivän ehdolliseen vankeuteen ja väliaikaiseen ajokieltoon. Teko tapahtui heinäkuussa 2005 Mikkelissä.

Mies oli ajanut autolla 0,63 promillen humalassa huomattavaa ylinopeutta tiellä, jossa oli 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Mies menetti autonsa hallinnan ja auto pyörähti kaksi kertaa ilmassa katon kautta ympäri. Miehen auto vaurioitui korjauskelvottomaksi.

Vuonna 2005 mies tuomittiin Mikkelin käräjäoikeudessa myös virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja ajoneuvoverorikkomuksesta. Teot tapahtuivat joulukuussa 2014.

Mies uhkasi käyttää väkivaltaa poliiseja kohtaan, jotka olivat ottamassa häntä kiinni. Mies uhkasi lyödä poliiseja puukepillä, jos nämä tulevat häntä kohti. Lisäksi mies hyökkäsi puukepillä poliisia päin, joka taltutti hyökkäyksen käyttämällä pippurisumutetta.

Mies sai teoistaan 30 päiväsakkoa.

Kaksi kouluikäistä lasta

Oikeuden papereista selviää, että miehellä on kaksi lasta 29-vuotiaan naisen kanssa. Tyttö syntyi vuonna 2006 ja poika vuonna 2008. Lapset ja heidän äitinsä asuvat eri paikkakunnalla miehen kanssa.

Lapsen äiti ja mies ovat viimeksi vuonna 2015 riidelleet oikeudessa lasten huoltajuudesta ja isän tapaamisoikeudesta lasten kanssa.

Oikeus määräsi tuolloin lapset äidille yksinhuoltoon. Lisäksi oikeus päätti, että mies saa tavata lapsiaan kuukausittain yhtenä viikonloppuna ja koulujen lomien aikana.

Vangittu epäiltynä murhasta

Nyt 31-vuotiasta miestä epäillään 16-vuotiaan tytön murhasta.

Tyttö löydettiin kuolleena Keravan keskustassa sijaitsevan kerrostalon edustalta varhain itsenäisyyspäivän aamuna viime viikon keskiviikkona. Poliisi epäilee, että tyttö oli surmattu aiemmin pääepäillyn asunnossa.

Tytön kuolemaa tutkittiin ensin tappona, mutta rikosnimike vaihtui pian murhaksi teon raakuuden ja julmuuden vuoksi. Mies on tällä hetkellä vangittuna rikoksesta todennäköisin syin epäiltynä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Kimmo Hyvärinen sanoi aiemmin MTV Uutisille, että hän ei sulje pois sitä, että nyt tutkinnassa olevassa murhassa olisi miehen aiempaan rikostaustaan liittyviä tekijöitä.

– Saattaa olla yhteyttä molempiin asioihin, hän vastasi viitaten päihde- ja seksuaalirikoksiin.

Hyvärinen ei kommentoi, miten tytön ruumis päätyi asunnosta kadulle. Asunnolle oli kuitenkin menty päihteitä nauttimaan. 

Epäilty ja uhri tiesivät toisensa entuudestaan, mutta poliisi ei ole kertonut yksityiskohtia henkilöiden välisestä suhteesta. Hyvärisen mukaan mies ja 16-vuotias eivät kuitenkaan olleet läheisiä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme