Mainos
Mainos

Kerrankin näin päin: Raiskaajan tuomiota korotettiin hovioikeudessa

Rovaniemen hovioikeus on korottanut seksuaalirikoksiin syyllistyneen miehen tuomiota.

Kemi-Tornion käräjäoikeus tuomitsi helmikuussa 2014 Meri-Lapin alueelta kotoisin olevan nuoren miehen useista 13-15-vuotiaisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista kolmen vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Osa asianomistajista sekä syyttäjä ja syytetty valittivat tuomiosta hovioikeuteen.

Hovioikeus katsoi yhden käräjäoikeuden hylkäämän raiskausta koskevan syytteen näytetyksi sekä arvioi kolme käräjäoikeuden lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä pitämää tekoa törkeäksi lapsen seksuaaliseksi hyväksikäytöksi.

Hovioikeus tuomitsi miehen kahdesta raiskauksesta, viidestä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja huumausainerikoksesta neljäksi vuodeksi vankeuteen. Rangaistukseen vaikutti myös se, että tekijä oli alle 21-vuotias eikä hän ollut aikaisemmin syyllistynyt rikoksiin. 

Teoissa oli pääosin kysymys siitä, että mies oli ollut sukupuoliyhteydessä alle 16-vuotiaiden tyttöjen kanssa. Osassa tapauksista hän oli tarjonnut tytöille alkoholia tai huumausainetta. Raiskauksissa oli kyse siitä, että tytöt olivat olleet niin voimakkaassa päihtymystilassa, että eivät olleet voineet puolustaa itseään tai ilmaista tahtoaan tai teossa oli käytetty väkivaltaa.

 

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme