Mainos
Mainos

Keski-ikäinen mies houkutteli teinitytön uhrikseen chatissa – huumasi, raiskasi ja kuvasi teot

Turun hovioikeus on tuominnut vuonna 1967 syntyneen miehen useista törkeistä seksuaalirikoksista yhdeksän ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen. Tuomitun, Anssi Uolevi Lehtosen, yhtenä uhrina oli teinityttö, jonka hän oli tavannut netin chat-sivustolla.

Suurin osa rikoksista, kolme törkeää raiskausta ja seksuaalinen hyväksikäyttö, tapahtui vuonna 2013 tytön ollessa 16-vuotias. Mies oli huumannut tytön ennen raiskauksia ja oikeuden mukaan tekotapa oli vaarallinen ja vahingollinen.

Mies oli kuvannut osan teoistaan ja levittänyt kuvia eteenpäin netissä. Uhrille aiheutui tapahtuneesta vakavia psyykkisiä ongelmia.

Teinitytön lisäksi samantyyppisen raiskauksen uhriksi joutui täysi-ikäinen nainen.

Kaikkiaan mies tuomittiin kolmesta törkeästä raiskauksesta, raiskauksesta, seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta törkeästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin.

Turun hovioikeus päätyi rangaistuksen mittaamisessa samaan vankeusrangaistukseen, yhdeksään ja puoleen vuoteen kuin aikanaan Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Lisäksi se korotti uhrille maksettavien korvausten määrää.

Hovioikeus määräsi uhrille korvauksia tilapäisestä psyykkisestä haitasta 15 000 euroa ja kärsimyksestä 40 000 euroa.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot