Mainos
Mainos

Keski-ikäiselle miehelle elinkautinen: Veriset jäljet lumessa johdattivat raa'an murhan äärelle

Tuusulan käräjäoikeus on antanut tänään päätöksen helmikuun 2016 lopulla tapahtuneesta henkirikoksesta.

Tapahtumavyyhti alkoi, kun murhasta syytetty 55-vuotias mies ja uhriksi joutunut mies olivat nauttineet alkoholia uhrin asunnolla Keravalla. Illanvietto oli jostain syystä kääntynyt väärään suuntaan, sillä toinen miehistä löytyi asunnostaan kuolleena rajun väkivallan seurauksena.

Todistaja: Vaikutti siltä, että oli riitaa

Oikeudessa kuultiin todistajana naista, joka asui uhrin alakerrassa ja oli kotona, kun henkirikos tapahtui. 

Nainen oli havainnut, että uhri ja murhasyytetty olivat neuvotelleet pihalla pitkään ja tulleet sitten sisälle. Neuvottelun sävyn ja puhetyylin perusteella oli vaikuttanut siltä, että heillä oli ollut riitaa. Uhri oli ollut vastaajaa pienikokoisempi ja hän oli humalatilansa vuoksi pysynyt hädin tuskin pysynyt pystyssä. Vastaaja ei ollut yhtä huonossa kunnossa. Todistaja oli kuullut asunnosta kello 00.30-01.00 aikaan kolinaa ja huonekalujen siirtämistä muistuttavaa ääntä.

Lumessa verijälkiä

Samassa rapussa asunut mies kertoi puolestaan oikeudessa kuulleensa yöllä jostakin tömähdyksen. Seuraavana aamuna talon pihalla lumessa oli ollut paljon verta ja verijälkiä, jotka olivat johtaneet kerrostalon B-rapun ulko-oven ulkopuolelle. 

Mies oli seurannut jälkiä ja havaitsi, että uhrin ulko-ovi oli ollut raollaan. Hän huusi uhrin nimeä ja meni asuntoon sisälle. Asunnossa oli ollut hajoitettuja ja kumossa olleita huonekaluja, ja uhri oli maannut verissään lattialla. Uhrin vieressä oli pitkä leipäveitsi. 

Mies kuoli raa'an väkivallan seurauksena

Tutkinnassa selvisi, että 55-vuotias mies oli lyönyt uhria tylpällä esineellä päähän, mahdollisesti potkinut tätä kasvoihin sekä lyönyt ja viiltänyt tätä useita kertoja veitsellä vatsan ja rinnan alueelle. Uhri kuoli teräaseella tehtyihin aortan ja sydämen vammoihin, jotka aiheuttivat runsasta verenvuotoa rintaonteloon. Uhri oli ollut humalassa, minkä vuoksi hän oli ollut hyökkäystilanteessa puolustuskyvytön.

Vastaaja oli tapahtumien seurauksena loukannut polvensa ja hänellä oli ollut mustelmia.

Murhasyytetyn muistikuvat kuolemaan johtaneista tapahtumista olivat heikot. Hän kertoi olleensa järkyttynyt ja epäuskoinen, kun kuuli miehen kuolemasta. Hänen mukaansa uhri oli hänen ystävänsä, eikä heillä ollut aikaisemmin riitaa tai selvittämättömiä asioita. Hän tunnusti käyttäneensä uhria kohtaan väkivaltaa, mutta kiisti murhan. Mies kertoi katuvansa tekoa.

Tuntuvat vahingonkorvaukset

Oikeuden mukaan tekotapa, käytetyn väkivallan määrä ja laatu, käytetyt tekovälineet ja näytetty vastaajan sitkeä surmaamispyrkimys huomioon ottaen henkirikos oli tapahtunut erityisen raa'alla tavalla. 

Tuusulan käräjäoikeus tuomitsi 55-vuotiaan Jouni Sulo Johannes Sarjan elinkautiseen vankeuteen murhasta. Lisäksi miehen maksettavaksi koituivat oikeudenkäyntikulut ja uhrin kolmelle lapselle ja vanhemmille maksettavaksi yhteensä yli 30 000 euroa rikoksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme