Mainos
Mainos

KHO: Alkoholia saa myydä itsepalvelukassoilla

Vähittäiskauppa voi myydä alkoholituotteita myös itsepalvelukassoilta, katsoo korkein hallinto-oikeus.  

KHO on tutkinut ja hylännyt Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran valituksen, joka koski alkoholin vähittäismyyntilupaa Pirkanmaan Osuuskaupan Hervannan S-Marketissa Tampereella.  

KHO katsoo, että vähittäiskauppa voi myydä alkoholituotteita myös itsepalvelukassoilta, jos valvonta on järjestetty asianmukaisesti, hallinto-oikeuden päätöksessä edellyttämällä tavalla.  

Hallinto-oikeus on arvioinut ongelmallisiksi tilanteet, joissa itsepalvelukassoilta ostetaan alkoholia samanaikaisesti sekä tilanteet, joissa oston valvoja samanaikaisesti joutuu neuvomaan muita asiakkaita. Hallinto-oikeuden mukaan tällaisia ongelmia ei ole kuitenkaan havaittu merkittävästi.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot