Mainos
Mainos

KHO: Mönkijällä ajelu päissään riittävä peruste aselupien peruuttamiselle

Korkein hallinto-oikeus linjasi, että miehen saama tuomio törkeästä rattijuopumuksesta mönkijällä oli riittävä peruste ampuma-aseen hallussapitoluvan perumiselle.

Mies valitti korkeimpaan hallinto-oikeuteen päätöksestä, jossa hänen ampuma-aseen hallussapitolupansa peruttiin rattijuopumustuomion vuoksi.

Mies oli kuljettanut liikennekäyttöön rekisteröimätöntä mönkijää kevyen liikenteen väylällä, juotuaan alkoholia siinä määrin, että hänen verensä alkoholipitoisuus oli ollut 2,31 promillea. Käräjäoikeus tuomitsi miehen 70 ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Korkein hallinto-oikeus totesi, että huolimatta teon moitittavuutta vähentäneestä kulkuneuvosta ja ajon sijoittumisesta rauhallisempaan yöaikaan, osoitti teko tekijässä vaarallisuutta tai piittaamattomuutta, jonka vuoksi hän on sopimaton pitämään hallussaan ampuma-aseita. Ampuma-aseiden hallussapitolupien peruuttaminen ei ollut asiaa kokonaisuudessa arvioiden kohtuutonta.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot