Mainos
Mainos

KHO: Rattijuopumukset pätevä syy käännyttää virolaistyöläinen

KHO:n mukaan liikenneturvallisuuden suojeleminen oli pätevä syy olla päästämättä Viron kansalaista enää Suomeen.

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan virolainen oli mahdollista käännyttää ja asettaa maahantulokieltoon törkeiden rattijuopumusten vuoksi. Virolainen oli työskennellyt Suomessa ajoittain vuodesta 2009 alkaen, ja vuodesta 2012 lähtien hänellä oli ollut Suomessa toistaiseksi voimassa oleva työsuhde.

Hänet oli tuomittu kolmesta erillisestä törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta vuosina 2011-2012. Maahanmuuttovirasto päätti käännyttää hänet Viroon lokakuussa 2012 ja määrätä hänet kolmen vuoden maahantulokieltoon.

KHO:n mukaan liikenneturvallisuutta oli pidettävä sellaisena suojeltavana etuna, jota ulkomaalaislaissa tarkoitetaan. KHO huomioi päätöksessä samanlaisten tekojen toistuvuuden lyhyessä ajassa ja rattijuopumusten törkeän tekomuodon. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot