Mainos
Mainos

KHO: Romanian kansalaisen saattoi karkottaa avioliitosta huolimatta

Useisiin rikoksiin syyllistyneen Romanian kansalaisen saattoi karkottaa ja määrätä maahantulokieltoon avioliitosta huolimatta, toteaa korkein hallinto-oikeus vuosikirjapäätöksessään.

Romanialainen oli solminut avioliiton Suomen kansalaisen kanssa vuonna 2010 ja pariskunnalla oli yhteisessä huollossa 2011 syntynyt lapsi.

Suomessa ollessaan romanialainen oli syyllistynyt useisiin rikoksiin, joista osa oli tekomuodoltaan törkeitä. KHO katsoi, että kyseessä oli sellainen toiminta, joka voi muodostaa yhteiskunnan perustavanlaatuista etua uhkaavan todellisen, riittävän ja vakavan vaaran.

KHO:n mukaan asiassa oli tarkasteltava myös perhetilannetta, taloudellista tilannetta ja kotoutumista Suomen yhteiskuntaan ja kulttuuriin. KHO:n mukaan karkottamista puolsivat romanialaisen lyhyehkö oleskelu Suomessa ja toistuva syyllistyminen rikoksiin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme