Mainos
Mainos

Kiinniotto vuosien takaisessa mysteerisurmassa: Nokialaismies kuulusteltiin, mutta päästettiin vapaaksi

Poliisi on tehnyt viikonloppuna kiinnioton liittyen Nokialla parikymmentä vuotta sitten tapahtuneeseen henkirikokseen.

Kiinniotettuna oli noin 50-vuotias nokialaismies ja häntä kuulusteltiin epäillyn asemassa nuoriso-ohjaaja Markku Mallatin tappoon liittyen. Hänet on nyt vapautettu.

Jutun tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Jari Kinnusen mukaan poliisi tekee hänen osaltaan vielä tarkistuksia.

– Kyllä hän edelleen on epäillyn asemassa. Tämä on ollut tutkinnassa päälinjamme. Pian pitää tehdä päätöksiä, jatkuuko tilanne tällaisena, Kinnunen kertoo.

Sisä-Suomen poliisi Tampereella avasi Nokian kaupunginvaltuutettunakin tunnetun Mallatin (vihr.) henkirikostutkinnan uudestaan vuonna 2013. Mallat kuoli rikoksen uhrina Nokialla Koskenmäen koulun läheisyydessä 5.4. 1996. Poliisi tutkii asiaa tappona.

Kinnusen mukaan 50-vuotiaan epäillyn lisäksi poliisi tekee tarkistuksia myös muiden sellaisten henkilöiden keskuudessa, jotka askunnauivat lähellä Mallatin löytöpaikkaa vuonna 1996 tai olivat muuten yhteydessä Mallatiin.

– Vanhoissa rikosjutuissa on tehtävä niin, että kaikki kiinnostava selvitetään ja kirjan kannet laitetaan kiinni vasta sen jälkeen, Kinnunen sanoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme