Mainos
Mainos

Kipparilla oli kurssi hakusessa: Puhalsi lähes kaksi promillea – motoristi hurjasteli 175 km/h kahdeksankympin alueella

Itä-Suomen poliisi sai maanantaiyönä ilmoituksen Iisalmen Paloisjärvellä veneilevästä henkilöstä, jonka uskottiin olevan ruorissa päihtyneenä.

Puolikannellisen veneen palattua maihin poliisi suoritti kuljettajalle puhalluskokeen, jonka tulokseksi kippari hönkäisi peräti 1,82 promillen lukemat.

Vesiliikennejuopumukseen syyllistyy, jos ohjaa alusta tai toimii aluksen kulun turvallisuuteen vaikuttavissa tehtävissä yli promillen humalassa. Rikokseen voi myös syyllistyä, jos kuljettajan kyky aluksen turvalliseen ohjailuun on alemmillakin lukemilla huonontunut. Kriteerinä on myös se, että teon on oltava omiaan aiheuttamaan muiden turvallisuudelle vaaraa. Tässä tapauksessa poliisi katsoi toimenpiteille olevan tarvetta.

Hurjia ylinopeuksia

Edellisenä päivänä keväiset säät olivat houkutelleet myös maanteiden sankarit liikenteeseen, sillä poliisi pysäytti muutamankin kovaa ylinopeutta kulkenutta henkilöä.

Sunnuntaiaamupäivänä poliisi pysäytti Lapinlahden Nerkoolla moottoripyörän, jonka oli hetki aikaisemmin mitattu kulkeneen kahdeksankympin alueella 175 kilometriä tunnissa. Puolenpäivän aikoihin poliisi pysäytti taas Vieremällä autoilijan, joka kaahasi satasen alueella 157 kilometriä tunnissa. Kumpikin kuljettajista määrättiin heti voimaan astuvaan väliaikaiseen ajokieltoon. Myös ajokortit otettiin poliisin haltuun.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme