Mainos
Mainos

Kirjamessumatkan karmea päätös – ryöstäjät olivat tappaa miehen

Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikkö on kaikessa hiljaisuudessa tutkinut Itä-Pasilassa lokakuun lopussa tapahtunutta henkirikoksen yritystä ja törkeän ryöstön yritystä. Teoista epäillään nuorta mieskolmikkoa.

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut joulukuun alussa 18- ja 19-vuotiaat miehet. Kolmas epäilty oli tekoaikaan 17-vuotias, ja hän on matkustuskiellossa.

– Kolmikko oli tehnyt päätöksen, että he ryöstävät jonkun vastaantulijan, tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf kertoo.

Uhriksi valikoitui runsaan 20 vuoden ikäinen mies, joka oli ollut Kirjamessuilla ja kävelemässä siltä reissulta kotiinpäin lauantai-iltana kuuden jälkeen.

Epäilty kolmikko iski Itä-Pasilassa Opastinsilta 18:n kohdalla ja vaati miestä luovuttamaan kännykkänsä. Mies ei tähän suostunut ja epäillyt yrittivät vetää uhrilta repun selästä. 

Vastaan pyristellyt mies pääsi tässä vaiheessa karkuun, mutta yksi epäillyistä juoksi hänet kiinni ja puukotti tätä kylkeen. Tällä kertaa uhrilla oli onnea mukana, vaikka isku kohdistui sydämeen päin.

– Tällaisilla teräaseen huitaisuilla voi olla arvaamattomat seuraukset, Kruskopf sanoo.

Poliisi vaikeni jutun tutkinnasta

Poliisi sai omien tutkimustensa perusteella kolmikosta ensimmäiset epäillyt kiinni kolmisen viikkoa tapahtuneen jälkeen. Tutkinnasta ei ole tähän mennessä tiedotettu mitään.

– Ei tiedotettu, koska tekijöiden vaatetus oli tutkinnan alkuvaiheessa tärkeätä. Etteivät he pääsisi hävittämään vaatetusta, Kruskopf perustelee poliisin vaikenemista.

Poliisi sai kaksi epäiltyä kiinni Helsingin ulkopuolelta ja yhden Helsingistä. Kiinniotot sujuivat rauhallisesti.

Jutun esitutkinta alkaa olla valmis ja siirtyy pian syyttäjälle. Syytteen nostamisen määräaika on 25. tammikuuta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme